NFT

Bemutatkozik a Kecskeméti TISZK Kft.


 

A Kecskeméti TISZK Kft. adatai:

 
Hivatalos cégnév: Kecskeméti TISZK Térségi Integrált Szakképző Központ Nonprofit Közhasznú Kft.
Rövidített név: Kecskeméti TISZK Nonprofit Közhasznú Kft.
Székhely: Kecskemét, Szolnoki út 31.
Képviselő: Szalai Anna ügyvezető
Telefon: +36 / 76 / 507 - 458
Fax: +36 / 76 / 507 - 459
E-mail: titkarsag@ketiszk.hu
Web: www.ketiszk.hu
Alapítás: 2008.08.22. (jogelőd: 2005.10.20.)
Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001024/2015.
  
 
 
A Társaság alapítói (tagjai):
 
 
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
Pest Megye Önkormányzata
Tiszakécske Város Önkormányzata
Kiskunfélegyházi PG Alapítvány
Kecskeméti Főiskola
Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás


A Társaság tulajdonosai a hatályos Társasági Szerződés alapján:

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
Neumann János Egyetem

  Céljaink:
  • A munkaerőpiaci igényeknek megfelelő képzés biztosítása.

  • A szakképzésben résztvevők számának növelése hatékony pályaválasztási, karrier-tanácsadási rendszerrel.

  • A szakképzési szerkezet megújítása.

  • A gazdaság igényeivel összehangolt kompetencia elvű modularizált tananyagok fejlesztése, bevezetése, digitális technológiák alkalmazása.

  • A munkaadók és a szakképző intézmények közötti szorosabb párbeszéd kialakítása, melynek eredményeként nő a tanulószerződések száma.

  • A szakképző partnerintézmények és a munkáltatók számára a korszerű gyakorlati képzésekhez szükséges koncentrált csúcstechnológiai berendezések biztosítása. 

  • A hátrányos helyzetűek, és fogyatékkal élők számára akadálymentesített környezetben szakmai képzések nyújtása, a szakképzési rendszerbe való eredményes integrálásuk mentálhigiénés és pszichológiai szaktanácsadással, felzárkóztatással.

 
grafika


 

 

 

Kecskeméti TISZK Kft. infrastruktúrája:

Az épület rendelkezik:
• mozgáskorlátozottak számára  megfelelő akadálymentesítéssel, illemhelyekkel,  lifttel
• ADSL alapú telefonközponttal
• szélessávú Internet eléréssel
• legújabb technikai színvonalnak megfelelően felszerelt stúdióval
• klímatizálással
• időjárás függő szabályozással ellátott fűtéssel
• kamerás rendszerrel kiegészített őrzés-biztonságtechnikával
• távfelügyeletbe bekötött tűzvédelmi technikával
• napkollektoros vízmelegítővel
• esővíz gyűjtő és hasznosító berendezéssel
• szelektív hulladékgyűjtéssel


 

A Kecskeméti TISZK Kft. tantermei, szaktantermei :

Erősáramú vezérléstechnikai labor
PLC robottechnikai labor
Elektro-pneumatikai és elektro-hidraulikai labor
Hegesztő műhely
Roncsolásos anyagvizsgáló labor
Roncsolásmentes anyagvizsgáló labor
Pályaorientációs terem
Közlekedéstechnikai labor
Környezetvédelmi labor
Mentálhigiéniai terem
Konferencia terem
CAD informatika terem
Szakmai nyelvi informatika terem
Hang- és videó stúdió
Informatika terem


A Kecskeméti TISZK Kft. felszereltsége, tantermei


1.) Informatika termek:
A néhány éve vásárolt számítógépek hardver konfigurációja, szoftver és periféria választéka napjaink elvárásainak felel meg. A különböző szakirányú képzéseket biztosító három teremben termenként 18 db gép áll a diákok rendelkezésre. Oktatott szakmacsoportok: informatika, kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció, ügyvitel, közgazdaság, építészet.

 


 
2.) Roncsolásos és roncsolás mentes anyagvizsgáló laboratóriumok:
A roncsolásos laborban jelenleg a legkorszerűbb szakító, keménységmérő eszköz és egy nyomószilárdság vizsgáló törőgép található. Ezek a leendő kőművesek és építész technikusok versenyképes tudásának kiterjesztését szolgálják. A roncsolás mentes labor felszereltsége a méréstechnika és a belső anyagvizsgálat kivitelezését a legprecízebb módon hivatott biztosítani. A tanulók itt ismerkednek meg a mérések gyakorlati és tudományos kivitelezésével, mely tudással korunk szakembereinek
szükséges rendelkezniük. Oktatott szakmacsoportok: építészet, gépészet, közlekedés.
 
 

3.) Mentálhigiéniés és pályaorientációs termek:
A mentálhigiéniés terem berendezése lehetőséget ad tanároknak és diákoknak a tökéletes együttműködésre, a világ általános problémáinak megbeszélésére. Bármikor átalakítható gyakorlati foglalkozást megvalósító teremmé, mozi szobává az ott található mozgatható, összeépíthető asztalok és székek segítségével, vagy az interaktív tábla révén közösségépítő csoportfoglalkoztatóvá.
A pályaorientációs terem hasonló eszközhálózattal rendelkezik, mint a mentálhigiéniés. Az asztalok kevésbé mozgathatók, de a foglalkozások után könnyebben tisztíthatók, így bármely gyakorlati csoportmunka kivitelezhető. Az elméleti oktatást interaktív tábla segíti. Oktatott szakmacsoportok:az adott bármely szakmacsoport tananyagának és az oktatást végző tanár elképzelései szerint veszik igénybe a termeket.
 


 
4.) Elektropneumatikai és elektrohidraulikai labor:
Az itt végezhető gyakorlatok: mérés és szereléstechnika, szabályzórendszerek összeállítása, folyamatirányítás és szimuláció. Ehhez rendelkezésre állnak: többféle vezérléstechnikai elem (összekapcsolható egység); munkahengerek, elektromos csatlakozók, vezérlő áramkörök, csövek szerelvények, 6db komplett pneumatika és hidraulika oktatórendszer. A vezérlést jelen esetben is több, a laborban elhelyezett számítógéppel lehet megvalósítani. Oktatott szakmacsoportok: elektrotechnika-elektronika, gépészet, közlekedés.
 

 

5.) Környezetvédelmi labor:
A laborban víz és talajvizsgálati mérések mellett, hulladék- és levegő analízis is végezhető. Így a jövő környezetvédelemmel és fejlesztéssel foglalkozó technikusainak a legmegfelelőbb tudás megszerzéséhez a tanárok korszerű eszközháttérrel adhatják át a tananyagot. A teremben általános kémiai, akár speciális kísérletek elvégzéséhez alkalmas felszereltség mellett kivetítő és vászon is található. A biztonságot több technikai egység, eszköz biztosítja; frisslevegő befúvó, elszívófülke, biztonsági laborasztalok. Oktatott szakmacsoportok: környezetvédelem-vízgazdálkodás, egészségügy, könnyűipar, faipar, kereskedelem, vendéglátás, mezőgazdaság.
 
6.) Közlekedéstechnikai labor:
Ez a terem tartalmazza azon gyakorlati próbaasztalokat, melyekkel a motorszerelők, autóvillamossági szerelők, autószerelő technikusok a szakmájukhoz szükséges ismereteket megalapozhatják. Az itt megtalálható modellasztalok: CAN-BUS multiplex rendszer, ABS/ASR blokkolás- és kipörgésgátló rendszer, Common-Rail dízelbefecskendező, világítás-technikai, és légfék rendszer, SCR katalizátor, DPF részecskeszűrő. Legtöbb modell eredményeit számítógépesen is ki lehet elemezni.
Oktatott szakmacsoportok: közlekedés, gépészet, elektrotechnika-elektronika.
 

 

7.) Erősáramú vezérléstechnikai labor:
Villamos szereléstechnika, mérés, épületgépészet, hibaelhárítás gyakorlásának lehetőségét hordozza magában ez a tanterem. A tanulók épület felügyeletet, ipari elektronikát, megépített áramkörök üzembe helyezését végezhetik el. Ezt segítik a programozható vezérlők (PLC), a villamos szerelvények, kábelek, a vezérlő áramköri elemek, a 4db komplett épületvezérlő oktatórendszer, távvezérlők. Oktatott szakmacsoportok: elektrotechnika-elektronika, építészet, gépészet.8.) PLC robottechnikai labor:
A terem célja a vezérléstechnika, programozás, mérés összehangolása; ipari gyártófolyamatok bemutatása. Ezen műveleteket modulárisan felépített gyártórendszer, robotok és alakfelismerő kamerás rendszerek végzik. A modelleket számítógépek vezérlik, PLC egységek, de több számítógép is található az elemzések és mérések futtatása céljából. Egyes egységek rendelkeznek a CNC technika, alkalmazási lehetőségével is. Oktatott szakmacsoportok: közlekedés, gépészet, elektrotechnika-elektronika


 

9.) Hegesztőműhely:
Intézményünk akkreditált egysége. Eszközháttere igen széleskörű. A munkára kialakított helyek száma 8+1, mindegyik rendelkezik lánghegesztéshez és vágáshoz szükséges szerszámokkal, gázvételezési csapokkal. További elvégezhető hegesztési műveletek: bevont és fogyóelektródás hegesztés, AWI, alumínium, savállóacél hegesztés. A műveletek véghezviteléhez a Migatronic és Migatronic Pi rendszerhez tartozó gépek adnak segítséget, melyből 7db található, speciális funkciókkal. A műhelyhez kapcsolódik egy előkészítő és egy megmunkáló terem, ahol élmarógép, CNC plazmavágó, kézi plazmavágó, ponthegesztő, állványos fúrógép található. A rendszerek sokféle szakma tanulását teszik lehetővé pl.: karosszérialakatos, csőszerelő, nehézgép szerelő. Különös hangsúlyt kapott az egészségvédelem és biztonságtechnika. Ezt a központi füstelszívó és védő öltözék garantálja. Oktatott szakmacsoportok: gépészet, közlekedés.
 

 
 

 
 

 
 
 
NFT-NFÜ weboldla
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület Telefonos ügyfélszolgálat: 1/273-42-50 www.esza.hu , E-mail: EUtamogatas@esza.hu
Európai Unió
NFU ketiszk régi weboldla Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program

Valid XHTML 1.0 Transitional   Minden jog fenntartva © Kecskeméti TISZK Kft.   Valid CSS