NFT
 
Kedves Érdeklődő!

Köszöntünk a "Mi a pálya?" iroda menüpontban !
 Ha még nem tudod, hogy mi szeretnél lenni; milyen irányban folytatnád tanulmányaidat; milyen karrier lehetőségeid vannak, keresd fel munkatársainkat!

Ezt megteheted személyesen a Kecskemét, Szolnoki út 31. szám alatt, telefonon az 507-458-as számon, vagy e-mailben a titkarsag@ketiszk.hu címen.

Amiben segítségedre lehetünk:

Különböző szakmák bemutatása
Életvezetési tanácsadás
Álláskeresési technikák ismertetése, önéletrajzírás
Közoktatási rendszerben való tájékozódás elősegítése
Önismereti kérdőívek és tréningek 
Pályaalkalmassági és érdeklődési kérdőívek kitöltése, értékelése
Motiváció felmérés
Munkatanácsadás
Tehetséggondozás

 


Semmiről sem akarlak meggyőzni,
élj szíved törvénye szerint
szorongás és pátosz nélkül.
Légy jóban önmagaddal
ez a legfontosabb.
                                                                                    (Kassák Lajos)


  • Fontos, hogy felvegyenek; de leginkább, hogy elégedett légy a munkádban… mire van szükséged a boldoguláshoz?
  • Lehet, hogy a családod, barátaid nem tudnak segíteni, vagy mindig csak ugyanazt hallod…
  • Hogyan mozgósíthatod saját erőid sikereid érdekében?
  • Fedezd fel te magad, milyen utak vezetnek a célodig!
 
A Kecskeméti TISZK Mi a pálya? Irodája
12-18 éves fiatalokat hív
életpálya-tervezési foglalkozásokra június hónaptól kezdődően

Olyan programokat szervezünk, amelyek támogatnak abban, hogy képessé válj
célorientált döntésre, sikeres életvezetésre, a számodra legmegfelelőbb utak
megtalálására– azaz TUDATOS ÉLETPÁLYA-TERVEZÉSRE.


Miért érdemes eljönnöd hozzánk?

Személyesen találkozhatsz egy-egy szakma olyan sikeres képviselőjével, aki sokra vitte, aki saját példáján át mutatja meg, milyen a munka világa
Bemutatjuk a Nemzeti Pályaorientációs Portált
Csoportos és egyéni beszélgetések során hasonló cipőben járó társakat, új arcokat, barátokat találhatsz
Kérdőívek kitöltése kapcsán elgondolkodtató kérdéseid lesznek: miben kell fejlődnöd, mit érdemes tanulnod
Kommunikációs gyakorlatok (bemutatkozás, megjelenés, viselkedés, illem) segítségével ötleteket meríthetsz
Önéletrajz és motivációs levél írás, telefonos és személyes állásinterjúra, felvételi elbeszélgetésre való felkészülés során személyes tapasztalatokat, önbizalmat
szerezhetsz
Jelentkezz pályaorientációs konzulens, mentálhigiénés
szakemberünknél az alábbi elérhetőségeken:
Kecskeméti TISZK Nonprofit Közhasznú Kft, Kecskemét, Szolnoki út 31.
Telefon: 76/507-458
E-mail: titkarsag@ketiszk.hu--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

 

 

 

 

 

 

A pályaorientációs konzultáció jellemzői

 
 

Egyénre szabott: a tanácskérő egyedi szükségleteire és céljaira alakított folyamat és tartalom;

 
Életpálya-szemléletű: a tanácskérő pálya-, munkakeresése aktuális élethelyzetként értelmezhető, amelynek előzményeit igyekszik feltárni, és irányadással, illetve a továbblépési lehetőségek meghatározásával lezárni;
 

Folyamatelvű: a tanácskérőt hozzásegíti ahhoz, hogy a megoldást jelentő irányba elinduljon;

Támogató jellegű: a tanácskérőt támogatja abban, hogy az önmaga számára legjobb lehetőséget kiválassza. (Irányítani és felelősséget átvállalnia nem szabad.)

 

  A segítségnyújtás módjai:

 

 a) Tájékoztatás

   Olyan  találkozás a tanulóval, melynek során  konkrét kérdésekre,  direkt problémára fókuszál a beszélgetés. Történhet személyesen, telefonon, on-line felületen keresztül.

b) Egyéni tanácsadás
 
 
 Kétszemélyes klasszikus konzultáció, melynek során a konzulens több alkalommal találkozik a diákkal. Az alkalmak egy folyamatot alkotnak. A felek "szerződést" kötnek, mely meghatározza a kapcsolat kereteit. A tanácskérő megismerése és a probléma meghatározása után  együtt jelölik ki a célokat. Ezt követően történik a probléma feldolgozása különböző módszertani eszközök segítségével (például a konzulens a diáknak foglalkozás-bemutató anyagokat, profilokat és filmeket mutat meg). 

 

c) Csoportos tanácsadás/konzultáció


 
Menete az egyéni tanácsadáséhoz hasonló, de csoportos formában történik. A csoport egy meghatározott probléma köré szerveződve jön létre azzal a céllal, hogy a közös/hasonló problémát közösen, egymás tapasztalatait és élményeit is hasznosítva oldják meg. Az egyének ezzel a módszerrel önmagukról is sajátos tapasztalatokat szerezhetnek, és lehetőségük nyílik az egymással való interakcióra. A csoportvezető a folyamatot tudatosan irányítja, lehetőséget adva a csoporttagoknak arra, hogy az információkhoz való hozzájutás és a problémafelvetés mellett a csoporttagoknak a megvitatásra is legyen lehetőségük.
    
 
d) Csoportos fejlesztés
 
Hosszabb időtartamú, minimum 7 alkalmas csoportfoglalkozás-sorozat, melynek célja a tanácskérők meghatározott kompetenciáinak fejlesztése. A foglalkozássorozat struktúrája logikusan felépített, az alkalmak egymásra épülnek. A foglalkozások egy meghatározott téma köré szerveződnek, mely kezelésére a csoportvezető forgatókönyvet állít össze, és annak mentén vezeti a csoportot.
  
 
e) Távtanácsadás
 
  Amikor a konzultációra nem személyes találkozás keretein belül kerül sor, hanem valamilyen virtuális felületen (telefon, e-mail, stb.) keresztül, távtanácsadásról beszélünk. A távtanácsadás alkalmas lehet információnyújtásra és mélyebb tanácsadási folyamat kivitelezésére is. 
  
 
f) Elérő programok
  
Az elérő programok során a konzulens egy nagyobb csoportnak ad át pályaorientációval kapcsolatos információkat.  Olyan tanácsadási/konzultációs alkalom, melynek keretein belül meghatározott célcsoport elérésére,  nagyobb csoport egyidejű informálására (pl.: „Szakmaválasztási börze”, TÉR közösségi program) nyílik lehetőség.
 
  
 
 
 
"Az életpálya-tanácsadási (pályaorientációs) szolgáltatás magában foglalja a pályainformáció-nyújtást, a pályaválasztási tanácsadást , a továbbtanulási tanácsadást, a professzionális pályatanácsadást, a foglalkoztatási és munkába állási tanácsadást, a pályakorrekciós tanácsadást  és a kompetenciák (felmérését és) fejlesztését, amely segíti a szolgáltatást igénybe vevő pályaválasztását, továbbtanulását, az egész életen át tartó tanulását és a munka világába történő bekapcsolódását az alapfokú iskolába történő felvételtől a munkaerőpiac elhagyásáig"
2011.évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről 85. § (1)

 
 

 
NFT-NFÜ weboldla
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület Telefonos ügyfélszolgálat: 1/273-42-50 www.esza.hu , E-mail: EUtamogatas@esza.hu
Európai Unió
NFU ketiszk régi weboldla Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program

Valid XHTML 1.0 Transitional   Minden jog fenntartva © Kecskeméti TISZK Kft.   Valid CSS